• Mezelf kwijt geraakt door het zorgen voor iedereen om me heen. Zorgzaam voor iedereen maar tekort voor mezelf. Mijn schip vaarde, maar absoluut niet mijn eigen koers. Esther heeft mij geholpen het roer weer in eigen handen te nemen en mijn eigen koers te varen. Tijdens de wandel- en fiets sessies werd er eerst gesproken over hoe het gaat. Vervolgens gingen we samen ergens zitten waarbij Esther informatie gaf en prachtig kon verduidelijken met een tekening in het zand. Andere keren deden we een oefening. Voor mij een prachtige Challenge die ik elke keer met veel plezier heb gedaan. Esther heeft een fijne rustige uitstraling, maar geeft je daarbij ook energie. Door mijn sterke karakter had ik moeite om de adviezen toe te passen in het dagelijks leven. Maar ondanks dat bleef Esther rustig en begripvol en hield ze vast aan haar manier van coaching. En wat ben ik blij met het resultaat. Ik voel me een betere, mooiere versie van mezelf. Wat gun ik dit andere mensen ook. De coaching met Esther is als een kado wat je jezelf gunt. En iedereen verdient het.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Wandelen

  Bianca, 09 september 2023 ,
 • particulier

  Na een jaar vol verlies en verdriet ging het niet zo goed met mij. Ik heb eerder een burn-out gehad doordat mijn werk veel van mij en mijn energie vroeg.
  Ik voelde tot een paar maanden geleden dat ik door werksituaties en privé omstandigheden weer terugviel. Ik wilde dit niet meer.
  Ik kreeg de kans vanuit mijn werk om een coachingstraject te mogen starten bij Esther van der Salm.
  Wat een reis heb ik gemaakt en wat ben ik trots op alle inzichten en mijn grens die ik nu herken. Een andere manier van ademen, speelde daarbij een grote rol. Trots dat ik door weer en wind per keer 2 uur lang samen met Esther mijn verleden kon verwerken. Op een manier waardoor ik dat nu eindelijk een plek heb kunnen geven.
  Door alle oefeningen, het bewegen, de gesprekken en mij een spiegel voor te houden, heb ik geleerd in mezelf te geloven en bij mezelf te blijven.
  Ik kan iedereen de Mindful coaching van Esther aanbevelen. Ze is zo een oprecht lief en eerlijk mens, ze zal nog veel mensen met haar manier van coachen helpen. Ik ben haar ontzettend dankbaar en prijs mij een gelukkig mens dat ik dit traject bij haar heb mogen volgen.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Ontwikkelingsgericht

  Han, 24 juni 2020 , particulier
 • particulier

  Via de huisarts ben ik vanwege mijn aanhoudende burn-out klachten gewezen op Esther en haar werkwijze. Na een leuk gesprek met Esther zijn we het individuele traject gestart.

  Het voelde goed om weer in beweging te komen en zo veel in de buitenlucht te zijn, weer of geen weer.
  Esther heeft mij laten ervaren dat je met behulp van de neusademhaling je kan inspannen én binnen je grenzen kan blijven.
  Gedurende het traject lukte het ook steeds beter door middel van de verschillende oefeningen me te ontspannen.
  Tevens hield Esther mij regelmatig een spiegel voor, wat verhelderend werkte.

  Ik heb weer het vertrouwen gekregen om meer te bewegen zonder over mijn grenzen te gaan.
  Ik heb nog wel een weg te gaan, maar er zit weer een stijgende lijn in en ik ga de tools van Esther zeker voortzetten.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Hardlopen

  Anoniem, 14 april 2019
 • particulier

  Omdat ik vast liep met mijn gevoel en verder wilde weten wie en wat ik wil, heb ik haar een mail gestuurd. Al snel belde Esther om een ontmoeting te plannen. Ons gesprek ging over wat ik wilde en waar ik tegenaan liep. Ik heb in het verleden helaas veel meegemaakt en liep elke keer vast. En zo ben ik het individuele coachingstraject met Esther aangegaan.
  Ik heb nu 6x een sessie gehad. Wat ben ik daardoor sterker geworden, geen nare dromen meer. Acceptatie en weer van jezelf kunnen houden, wat een bijzonder traject. Rust in mijn hoofd en hart. Weten dat ook ik er mag zijn voelt zo fijn. Samen buiten zijn, sporten en vertrouwen op je zintuigen. Esther weet elke keer weer precies de snaar te raken en geeft je tips om daar weer verder mee om te gaan. Tijd voor jezelf nemen en rond lopen met een glimlach, dit wil toch iedereen!!!
  Esther je bent een topper en vrouw met een enorm goed hart. Wat heb ik al veel geleerd van je, dank je wel.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Hardlopen

  Marina, 20 maart 2019 , particulier
 • particulier

  Esther is een ontzettend fijne coach, die je op een enthousiasmerende manier in beweging krijgt, zowel fysiek als mentaal. Ik heb eerst een Mindful walk cursus en later een individueel traject bij Esther gevolgd en beide hebben mij enorm geholpen. Samen bepaal je aan welke doelen je wilt werken en de begeleiding wordt daar precies op afgestemd. Esther weet op de juiste knoppen te drukken en kan goed tussen de regels door lezen. Ik voel en voelde me begrepen en gesteund en geen moment onder druk gezet. Ik ben ontzettend blij dat Esther op mijn pad is gekomen. Ik gun iedereen zo'n mooie ervaring.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Positieve benadering

  Karin Poort, 09 juli 2018 , particulier

Plaats een referentie

Heeft u Esther van der Salm ingehuurd of bent u opdrachtgever geweest? Laat dan hieronder uw referentie achter.

Plaats referentie anoniem